Izgradnja Nepokolebljivog Samopouzdanja

Kakvu bi razliku u Vašem životu načinilo to što biste imali apsolutno nepokolebljivo poverenje u Vašu sposobnost da postignete sve na šta se zaista usredsredite?

Identifikujte Vaš Najveći San

Jedna mlada žena mi je nedavno pisala, saopštavajući mi da je ceo njen život krenuo drugačijim tokom, nakon što je čula moje pitanje: “Koju jednu veliku stvar biste se usudili da sanjate, ako biste znali da nema šanse da ne uspete?”

Napisala je, da je do tada, to je bilo pitanje koje se nikada nije ni usuđivala da razmotri. Ali sada, ona ne razmišlja ni o čemu drugom. Shvatila je, u velikom, zaslepljujućem bljesku jasnoće, da je glavna stvar koja ju je odvajala od njenih snova i nadanja bilo njeno uverenje u svoje sposobnosti da može da ih ostvari.

Većina nas je ovakva u većem delu naših života. Postoje mnoge stvari koje želimo da budemo, imamo i radimo, ali se držimo po strani. Nesigurni smo, jer nam nedostaje samopouzdanje neophodno da iskoračimo u veri, u pravcu naših snova.

Odredite šta zaista želite

Promislite samo: Koju bi razliku napravilo u Vašem životu, ako biste imali apsolutno nepokolebljivo poverenje u Vašu sposobnost da postignete nešto, što ste zaista stavili u svoj um? Šta bi poželeli? Koju želju i nadu bi imali? Šta biste se usudili da sanjate, da ste verovali u sebe sa takvim dubokim uverenjem, i da nemate nikakve strahove od neuspeha uopšte?

Budite iskreni prema sebi

Ključ je da budete iskreni prema sebi, da istina bude ono najbolje što je u Vama, i da živite svoj život u skladu sa Vašim najvišim vrednostima i težnjama.

Uzmite malo vremena da razmislite o tome ko ste i u šta verujete, i šta je važno za Vas. Odlučite da nikada nećete kompromitovati Vaš integritet pokušavajući da budete ili kažete ili osećate nešto, što nije istina za Vas.

Imajte hrabrosti da  prihvatite sebe kakvi ste zaista, a ne kakvi biste mogli biti, ili kakvi neko drugi misli da bi trebalo da budete i pri tome znate da, uzimajući sve u obzir, Vi ste prilično dobra osoba.

Napravite plan da ostvarite to

Biti iskren prema sebi znači znati tačno šta želite i imati plan da se to ostvari. Trajno samopouzdanje dolazi kada apsolutno znate da imate kapacitet dobiti to odakle ste sada, gde god da želite da idete. Vi ste za volanom svog života. Vi ste arhitekta Vaše sudbine i gospodar Vaše sudbine.

Koristite “ponašam se kao da” principom

Delujte kao da je nemoguće da propadnete. Delujte kao da već imate visok nivo samopouzdanja. I stalno se pitajte: “Koju jednu veliku stvar bih se usudio da sanjam ako znam, da nije moguće da ne uspem?” Šta god da je Vaš odgovor, možete to imati ako možete da sanjate to, i ako imate samopouzdanja da izađete i uzmete to.

Akcione vežbe
Ovde su tri koraka koje možete odmah da preduzmete da stavite ove ideje u delo.

Prvo, odlučite da izađete u veri u pravcu Vaših snova. Samo uradite to!

Drugo, zapitajte sebe: “Koju jednu veliku stvar bih se usudio da sanjam ako znam da ne mogu da ne uspem?”

Treće, budite iskreni prema sebi, to je najbolje što je u Vama. Nikad kompromis!

Šta ti je prvo palo napamet posle ovog teksta?