Odaberite Vašu Kompaniju Pažljivo!

Samo istinski kompetentan pojedinac može biti slobodan od politike u organizaciji. Kada ste zaista dobri u onome što radite, možete se izdignuti iznad politike.

Mediokriteti su ti koji na poslu koji treba da igraju igre, a svaka studija pokazuje da, iako ponekad uspeju u tome kratkoročno, oni neizostavno propadnu kada ih svi provale.

Radite Ono Što Treba Da Radite

Idaberite Vaš posao pažljivo i ako ne volite ono što radite dovoljno da želite da budete najbolji u njemu, napustite ga! Bežite od dosadnog ili nezadovoljavajućeg posla, kao što biste pobegli iz goruće zgrade. Radeći nešto do čega Vam nije stalo je najbolji način da protraćite Vaš život. Zapamtite, ovaj život nije generalna proba za nešto drugo.

Tragajte Za Platom Po Učinku

Jedan ključ za dospevanje na brzu stazu za Vas je da radite za pravu kompaniju i pravog šefa. Prava kompanija je ona koja poštuje njene ljude i praktikuje plaćanje za performanse. Prava kompanija je dinamična, rastuća, otvorena za nove ideje, i puna mogućnosti za osobe sa ambicijom i inicijativom.

Kako Da Napredujete

Pričao sam sa jednom ženom nedavno, i podsetila me je šta me je pitala pre više od godinu dana. Rekla mi je da je bila veoma ambiciozna i vredna, ali da nije postigla nikakav napredak u velikoj kompaniji gde je radila. Smatrala je da je to zato što su većina viših menadžera bili muškarci u njihovim pedesetim i šezdesetim godinama, i da žene nisu mogle dobiti odgovorne položaje. Šta može onda da uradi?

Menjajte Posao Kada Je To Neophodno

Rekao sam joj sasvim iskreno da ne postoji ništa na svetu što bi ona mogla da uradi. Viši menadžeri i kompanija se neće promeniti. Ako je zaista tako sposobna kako je rekla, rekao sam joj, da nađe posao u mladoj, rastućoj kompaniji koju neće zanimati da li je ona žensko ili muško, dokle god može da uradi posao.

Priča O Uspehu

Ona mi je rekla da je prihvatila moj savet, napustila posao, uz mnogo neodobravanja njenih kolega, i našla posao u maloj, rastućoj kompaniji – i bilo je baš onako kako sam rekao. Ona je unapređena dva puta u poslednjih 14 meseci, i već zarađuje 40% više nego u njenoj najboljoj godini u onoj prethodnoj kompaniji.

Akcione Vežbe

Evo dve stvari koje možete uraditi da se uverite, da ste na pravom mestu:

Prvo, postarajte se da zaista uživate u Vašem poslu, i da ga radite dobro. Nikada nećete biti uspešni u poslu koji Vam se ne sviđa.

Drugo, budite sigurni da postoji obilje mogućnosti za Vas da rastete, napredujete i da se razvijate u Vašoj kompaniji. Vaša budućnost je suviše dragocena da biste je protraćili negde gde nema budućnosti.

Šta ti je prvo palo napamet posle ovog teksta?